آرتروز مچ پا نوعی بیماری مفصلی شایع است که به دلیل فرسایش و تخریب غضروف مفصل مچ پا رخ داده و موجب ساییدگی استخوان ها در مچ پا می شود.
گاهی آرتروز در نتیجه روند طبیعی افزایش سن رخ می دهد و گاهی نیز برخی عوامل مانند آسیب های قبلی مفصلی سبب بروز آرتروز در سنین کمتر می شود.
آرتروز نوعی بیماری تخریبی و پیشرونده است که احتمال بروز آن با افزایش سن بالا می رود به همین جهت اغلب مبتلایان در سنین میانسالی و سالمندی قرار دارند.
غضروف مفصلی با داشتن خاصیت ارتجاعی به جذب شوک های وارده بر مچ پا هنگام راه رفتن و دویدن کمک کند و از طریق احتمال آسیب رسیدن به مفصل مچ پا را به حداقل می رساند.
در نبود غضروف استخوان در محل مفصل بجای آن که بر روی هم بلغزند ساییده شده که این شرایط زمینه ساز بروز درد و ناراحتی خواهد بود.
از آنجا که فشار ناشی از وزن بر مفصل مچ پا وارد می شود و این مفصل در معرض وارد شدن ضربه است احتمال آسیب دیدگی آن نیز بالاست.
کاهش فعالیت های بدنی و ورزشی که موجب تشدید درد می شوند ضروری است.
قرار دادن کمپرس سرد و گرم به تخفیف درد و التهاب در مچ پا کمک می کنند.
استفاده از کفش هایی با کف طبی نیز فشاری را که به مفصل مچ پا وارد می شود را کاهش داده و به تسکین درد کمک می کنند.
استفاده از بریس های مچ پا که موجب کاهش حرکات مفصل میشود به پیشگیری از پیشرفت آرتروز کمک می کند.
برای تسکین درد می توان از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کرده که کمک زیادی به کاهش درد و التهاب مچ پا می کند.
فیزیوتراپی مچ پا بهترین درمان غیرجراحی این بیماری است که در کلینیک فیزیوتراپی توان افزا در غرب تهران به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می شود.
انعطاف پذیری مفصل و افزایش قدرت عضلات اطراف آن و افزایش مهارت در انجام حرکات مفصل در کنار تسکین درد و سایر علائم از مهم ترین فواید فیزیوتراپی در درمان آرتروز مچ پا هستند.
در صورتی که روش های ذکر شده در بالا نتوانند کمکی به بهبود شرایط بیمار بکنند جراحی به عنوان آخرین گزینه انجام می گیرد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در ستارخان – فیزیوتراپی در باقرخان – فیزیوتراپی آرتروز – دکتر فیزیوتراپی